ЂАК ГЕНЕРАЦИЈЕ 2014/2015.

Предлог за ђака генерације према критеријуму Наставничког већа:

8/1– Бранковић П. Стефан

8/2– Јанковић Анђела

8/3– Недељковић Н. Јана

8/5– Поповић А. Катарина

8/7– Арсовић Лазар

На основу Правилника комисија је утврдила да је ђак генерације Бранковић П. Стефан 8/1.

Прочитајте шта је о њему написао  одељењски старешина Миодраг Пантелић.

Стефан Бранковић
Када сам га у петом разреду упознао, видео сам једног помало стидљивог и ненаметљивог дечака кога је увек красио благи осмех. Такав је остао и до данас, онако крупан и насмешен, изгледа као нежни „див“. Ово „див“ може бити физичка особина али пре свега мислим на његову интелектуалну величину.
Стефан је одувек био свестан својих способности и квалитета али их никада није посебно истицао, као да се помало стидео и извињавао због тога. Бити скроман и уздржан а толико паметан и надарен, одлика је стварно великих људи. А његови таленти су бројни, и математика и историја, и језици и физика, и биологија и хемија…
Стефан сваком проблему или задатку прилази одговорно и концентрисано, као да је најважнији на свету а при том је опуштен и креативан, као да је то дечија игра. Њега није потребно убеђивати, наметати или тражити нешто од њега, јер је он увек тражио више од себе и сам себи постављао стандарде. Зато је са њим увек било лако радити. То показују и све ове дипломе и похвале, које је комисија прегледала.
У друштву, Стефан је омиљен и увек радо учествује у заједничким акцијама, било да су хуманитарне, културне или еколошке. Иако је уздржан и не намеће никоме своје мишљење, његов утицај је врло видљив. Угледајући се на њега, већина ученика у одељењу је учествовала бар на школским такмичењима а њих 12  је освајало награде и похвале на општинским и градским такмичењима.
Био он ђак генерације или не, сигуран сам да ће ова школа, једног дана, бити поносна што је Стефан Бранковић био њен ученик.

У Београду, 04.06.2015. године

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.