ПРОЈЕКАТ-Шетајуће математичко знање

ПРОЈЕКАТ-Шетајуће математичко знање/Floating mathematical knowledge

 

Ученици наше школе, учесници пројекта ,,Шетајуће математичко знање“ учествоваће на овогодишњој манифестацији ,,Мај месец математике“. Са својим другарима из Шесте београдске гимназије, ОШ „Змај Јова Јовановић“, ОШ „Владислав Рибникар“ и ОШ „Ћирило и Методије“ , прошетаће улицама Београда у понедељак 27. маја 2019.године и презентовати пролазницима своје мајице са математичким мотивима.


МАТЕМАТИЧКА ТРИБИНА

У оквиру пројекта “Шетајуће математичко знање / Floating mathematical knowledge”  подржаног од стране Центра за промоцију науке у нашој школи је 15.5.2019. године одржана математичка трибина .

Трибина представља увод у учешће наше школе на манифестацији ,,Мај месец математике M3“ , који се ове године реализује под слоганом ,,Истражи координате“.

Ученици наше школе узраста од шестог до осмог разреда и њихови вршњачки едукатори,ученици Шесте београдске гимназије су на интересантан начин представили резултате свог рада на раније одржаним математичким радионицама. Пред пуном салом заинтересованих основаца наше школе они су им презентовали занимљиве математичке задатке и појмове који су се налазили на њиховим мајицама. Атмосфера на трибини је била сјајна, ученици су активно учествовали у решавању разних мозгалица и игара, видевши на крају да иза свега тога стоји математика. Ово је био леп начин да се промовише наука, а посебно математика и да се деци приближи и представи са неке друге, занимљивије стране.У циљу популаризације и промоције науке, а нарочито математике , наша школа је узела учешће у пројекту “Шетајуће математичко знање / Floating mathematical knowledge”. Носилац пројекта је Шеста београдска гимназија, а поред наше школе учесници у пројекту су и још три основне школе: “Ћирило и Методије”, “Владислав Рибникар”, “Змај Јова Јовановић” .

Пројекат је подржан од стране Центра за промоцију науке, а осмишљен је тако да ће средњошколци бити вршњачки едукатори основцима којима ће помоћи да прошире своја математичка и информатичка знања . Рад ће се одвијати на радионицама у Шестој београдској гимназији, затим ће у нашој школи бити одржана трибина где ће учесници пројекта моћи да поделе своја нова искуства и знања са осталим ученицима школе. Крај пројекта је планиран за мај месец, када ће се реализовати заједничка шетња улицама Београда . Тада ће учесници пројекта носити мајице које су сами дизајнирали и представљати садржај тих мајица суграђанима.

Атмосферу са прве две радионице преносимо кроз слике.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.